Project Description

Ai un proiect la care te putem ajuta?

Cere oferta gratuit

Pod de beton armat peste Valea Şaeş pe DJ106 limită jud. Sibiu-Apold-Sighişoara (DN13), km 88+962, judeţul Mureş

Amplasamentul lucrarii este pe DJ 106 la km 88+962, in vecinatatea localitatii Apold, jud Mures.
Podul existent, cu o singura deschidere de 20,10 m, cu o lungime totala de 20,80 m, iar latimea partii carosabile de 5,00 m cu doua spatii de siguranta de cate 0,50 m, a fost relocat in amonte de cel nou.
Podul nou proiectat are o deschidere de 21,80 m si o lungime totala de 30,90 m.
Suprastuctura este realizata in schema statica de grinda simplu rezemata cu 9 grinzi realizate din beton armat precomprimat cu corzi aderente. Grinzile sunt amplasate la o distanta interax de 1,06 m. Rezemarea pe infrastructuri este realizata prin intermediul aparatelor de reazem din neopren fretat de tip fix, mobil si cuzineti din beton armat.
Infrastructurile – culeele sunt realizate pe fundatii indirecte de tip coloane forate: 16 coloane cu D=1080 mm cu tubaj recuperabil, si L=12.00 m solidarizate printr-un radier din beton armat cu inaltimea de 2,0 m.
Elevatiile culeelor sunt din beton armat, iar la partea superioara sunt echipate cu bancheta de rezemare a grinzilor, zid de garda si ziduri intoarse. Placile de racordare sunt amplasate pe o bancheta special amenajata in dreptul zidurilor de garda iar inspre terasament reazema pe o grinda transversala de fundare.
La capetele podului pe terasamente sunt amplasate casiuri de descarcare si scari de vizitare cu mana curenta.
Pentru reamenajarea albiei si protejarea malurilor s-a folosit un ansamblu format din saltea de gabioane, protejate la partea superioara cu un strat de 10 cm de beton.
Lungimea apararilor pe malul stang este de 110,00 m, iar pe malul drept este de 95,00 m.
In amonte a fost prevazuta o rizberma de anrocamente de piatra bruta cu greutatea de 185-200 kg /buc, menita sa impiedice fenomenul de subspalare a saltelelor de gabioane ce asigura reprofilarea albiei.

Detalii Proiect

DATA

27 Iulie 2015 – 03 Martie 2017

CLIENT

Consiliul Judetean Mures

Galerie Foto Proiect

Contacteaza-ne acum!

Completeaza formularul de mai jos si vom reveni in cel mai scurt timp posibil!

  PRENUMELE *

  NUMELE *

  EMAIL *

  TELEFON

  SUBIECT

  DETALIAZĂ CEREREA TA